Γόμφ-ος > Κόμβ-ος > Comb-ine

Γόμφος στα αρχαία είναι ο μεταλλικός σύνδεσμος-άξονας των τμημάτων μιας κατασκευής αλλά και ο αρμός σώματος, εξ'ου και γοφός που είναι αυτό που περιβάλλει την άρθρωση των μηριαίων οστών.

Κόμβος είναι το σημείο που συνδέονται δύο δρόμοι-τμήματα και το ίδιο σημαίνει και το αγγλικό hub απ'όπου προκύπτει και το δικτυακό hub αφού αυτό συνδέει πολλές γραμμές καλωδιακού δικτύου.






Combine και combination είναι συνδέω και συνδυασμός στα αγγλικά, ενώ στα νέα ελληνικά λέμε κουμπί αυτό που "δένει" δύο κομάτια ύφασμα και αυτό που πατάμε για να συνδεθούμε σε μια λειτουργία και κόμπος όταν σε ένα σημείο δένονται πολλά μέρη.Πατήστε το παραπάνω κουμπί και θα δείτε να μην συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο!

Και επειδή ο αρχικός γόμφος σημαίνει και το δόντι (σαν σημείο συνάντησης ή κατάληξης μιας λειτουργίας), comb στα αγγλικά είναι αυτό το οδοντωτό σε σχήμα πράγμα που χτενίζουμε τα μαλλιά μας!



...εξωγήινοι χτενίζουν (combing) μια περιοχή!







comb γόμφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3Δ ΑΠΟΘήΚΗ

Άσχετο, αλλά θέλω να αναρτήσω και τα τρισδιάστατα μοντέλα που ανεβάζω στην Γούγλη Γαία (Google Earth)! Μπορεί να καθυστερήσουν λίγο να κατεβούν, αλλά αν περιμένετε, θα δείτε τα κτίρια τρισδιάστατα!