Έργ-ον > Werk > Work


Το έργον λοιπόν είναι η λέξη που ευθύνεται για τα αγγλοσαξωνικά werk και work, αφού από τα πανάρχαια χρόνια οι άνθρωποι εργάζονταν πολύ για να επιβιώσουν.

Επίσης, το
όργανο (όχι κάποιο συγκεκριμένο, αλλά γενικά) βοηθάει στην εργασία (όπως και το εργαλείο), γι'αυτό και ονομάζεται έτσι. Παράγονται δε πολλές λέξεις και έννοιες όπως οργανισμός, οργάνωση, organization, organic και άλλες.

Το
όργιο (orgy) και ο οργασμός (orgasm), συνδέονται άμεσα με τον κόπο, την κινητηκότητα και την δημιουργία!!!

Επειδή η ρίζα εργ- (ΙΕ w
erg-) σημαίνει και πίεση, σκληρή δουλειά και κυνηγώ (εργασία είναι κι αυτή!), δημιουργήθηκε στα αγγλικά το urge, urgent που θα πει επείγον, αυτό που πρέπει να γίνει γρήγορα...

work urge organ

1 σχόλιο:

  1. Εκπληκτικό το blog, μπράβο και θα το διαφημίσω όσο περισσότερο και σε όσους περισσότερο μπορώ. Χαίρομαι να βλέπω ανθρώπους που "βγάζουν" μεράκι σε ό,τι κάνουν.
    Γράφτηκα Αναγνώστης σου και έχω ήδη βάλει το blog σου στην Λίστα Ιστολογίων μου. Εάν θέλεις, βάλτε και το δικό μου blog μου στην δικιά σου Λίστα. Εάν όμως δεν με βρίσκεις του γούστου σου, δεν πειράζει, καλή συνέχεια…
    Φιλικά
    Αλέξανδρος/ΚΕΝΤΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

3Δ ΑΠΟΘήΚΗ

Άσχετο, αλλά θέλω να αναρτήσω και τα τρισδιάστατα μοντέλα που ανεβάζω στην Γούγλη Γαία (Google Earth)! Μπορεί να καθυστερήσουν λίγο να κατεβούν, αλλά αν περιμένετε, θα δείτε τα κτίρια τρισδιάστατα!